\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 48449 Re: Machtswortels Dag Tom, Hoe is die overgang ook al weer van de complexe schrijfwijze naar de E- notatie. Ik kan er niet goed ůmee weg...neem nu 8i als voorbeeld. Groeten, Rik Lemmen Ouder - dinsdag 9 januari 2007 Antwoord Beste Rik, Voor z = x+iy = r.eit met r de modulus en t het argument gelden de volgende formules voor de transformatie: r = Ö(x2+y2) t = arctan(y/x) x = r.cos(t) y = r.sin(t) Voor 8i is r = Ö82 = 8 en is t = p/2. mvg, Tom td dinsdag 9 januari 2007 Re: Re: Machtswortels ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Dag Tom, Hoe is die overgang ook al weer van de complexe schrijfwijze naar de E- notatie. Ik kan er niet goed ůmee weg...neem nu 8i als voorbeeld. Groeten, Rik Lemmen Ouder - dinsdag 9 januari 2007
Lemmen Ouder - dinsdag 9 januari 2007
Beste Rik, Voor z = x+iy = r.eit met r de modulus en t het argument gelden de volgende formules voor de transformatie: r = Ö(x2+y2) t = arctan(y/x) x = r.cos(t) y = r.sin(t) Voor 8i is r = Ö82 = 8 en is t = p/2. mvg, Tom td dinsdag 9 januari 2007
td dinsdag 9 januari 2007
©2001-2025 WisFaq