\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 48457 Re: Re: Machtswortels Hallo Tom, Maar het bewijs voor x+yi= r(e^it), waar vinden we dat?? Groeten, Rik Lemmen Ouder - dinsdag 9 januari 2007 Antwoord Beste Rik, Dat volgt uit de formule van Euler, die stelt dat: eit = cos(t)+i.sin(t) De eerder vermelde overgang zijn dan precies 'poolcoördinaten'. Voor het bewijs van de formule van Euler, zie hier. mvg, Tom td dinsdag 9 januari 2007 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo Tom, Maar het bewijs voor x+yi= r(e^it), waar vinden we dat?? Groeten, Rik Lemmen Ouder - dinsdag 9 januari 2007
Lemmen Ouder - dinsdag 9 januari 2007
Beste Rik, Dat volgt uit de formule van Euler, die stelt dat: eit = cos(t)+i.sin(t) De eerder vermelde overgang zijn dan precies 'poolcoördinaten'. Voor het bewijs van de formule van Euler, zie hier. mvg, Tom td dinsdag 9 januari 2007
td dinsdag 9 januari 2007
©2001-2025 WisFaq