Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 45853 

Re: Nulpunten

sin(2x+p/3)=-1/2
y=2x+p/3)
siny=-1/2
=1 1/6p+k2p

2x+p/3=1 1/6p+k2p
x=(1 1/6p+k2p-p/3)/2

hoe moet ik dit dan verder oplossen?

marita
3de graad ASO - maandag 12 juni 2006

Antwoord

Beste Marita,

De vergelijking sin(y) = -1/2 heeft binnen [0,2p] twee verschillende oplossingen, die moet je allebei in beschouwing nemen. Dat vind je ook terug op die link die ik gaf. Je hebt dan:

y = -p/6 + 2kp Ú y = 7p/6 + 2kp

Nu vervang je in deze twee oplossingen y door 2x+p/3 en je lost ze op naar x, dus gewoon p/3 van aftrekken en delen door 2 - zoals je nu al gedaan had voor één van de oplossingen. Meer is er niet aan, tenzij nog wat vereenvoudigen.

mvg,
Tom

td
maandag 12 juni 2006

©2001-2024 WisFaq