\require{AMSmath} Nulpunten hallo, ik heb een probleem met het bepalen van nulpunten en tekenverloop van volgende functief(x)=2sin(2x + pi/3) + 1voor het bepalen van nulpunt stel ik functie = 0, maar wat met pi?Bedankt voor de hulp marita 3de graad ASO - zaterdag 10 juni 2006 Antwoord Beste Marita,Ik zie geen probleem met p, herschrijf al eens:2.sin(2x+p/3) + 1 = 0 Û sin(2x+p/3) = -1/2Nu, stel dat er gewoon sin(y) = -1/2 stond, kan je dan oplossen naar y? Zo ja: dan is het probleem opgelost; doe dat en stel daarna de gevonden oplossingen voor y gelijk aan 2x+p/3, los dan op naar x. Zo nee: kijk eens op 6. Goniometrische vergelijkingen oplossenmvg,Tom td zaterdag 10 juni 2006 Re: Nulpunten ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo, ik heb een probleem met het bepalen van nulpunten en tekenverloop van volgende functief(x)=2sin(2x + pi/3) + 1voor het bepalen van nulpunt stel ik functie = 0, maar wat met pi?Bedankt voor de hulp marita 3de graad ASO - zaterdag 10 juni 2006
marita 3de graad ASO - zaterdag 10 juni 2006
Beste Marita,Ik zie geen probleem met p, herschrijf al eens:2.sin(2x+p/3) + 1 = 0 Û sin(2x+p/3) = -1/2Nu, stel dat er gewoon sin(y) = -1/2 stond, kan je dan oplossen naar y? Zo ja: dan is het probleem opgelost; doe dat en stel daarna de gevonden oplossingen voor y gelijk aan 2x+p/3, los dan op naar x. Zo nee: kijk eens op 6. Goniometrische vergelijkingen oplossenmvg,Tom td zaterdag 10 juni 2006
td zaterdag 10 juni 2006
©2001-2024 WisFaq