Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 43954 

Re: Rechte en vlak

Hoi,

ik heb nu gedaan:

Vlak in parametervgl:

x=r
y=s
z= 3-4r+2s

Hieruit heb ik afgeleid dat V(1:0-4) en U(0;1;2) een stel richtingsvectoren zijn van het vlak. Punt van het vlak is dan bvb (1;1;1)

Stel richtingsgetallen van k= (1;1;5)

L=L1 + r (0;1;2) -- hier gebruik ik 1 vn de richtingsvectoren van het vlak, of niet???

en dan krijgen we dus een vgl van de vorm
(x;y;z)=(x1;y1;z1) + r(0;1;2)

en we weten dat
K*L = x1x2 + y1y2 + z1z2

maar hoe werk ik dan verder???

Elke
3de graad ASO - vrijdag 3 maart 2006

Antwoord

Beste Elke,

De parametrisatie van het vlak is goed maar het stel richtingsgetallen van k niet. Let op dat je enkel de 'noemers' mag aflezen als de coëfficiënten van x,y en z gelijk zijn aan 1.

Stel dan een lineaire combinatie van de richtingen van het vlak voor als richting voor je rechte en bepaal het scalair product met de richting van k, stel dat gelijk aan 0.

mvg,
Tom

td
vrijdag 3 maart 2006

 Re: Re: Rechte en vlak 

©2001-2024 WisFaq