Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 43940 

Re: Vergelijking met twee onbekende machten

Bedankt Tom. Nee, ik heb het verkeerd ingetypt (ik had inderdaad ook 30Ö3.

Maar de grap 32 = 9 kende ik niet.

Maar ik weet niet wat ik verder moet doen. Los op naar 3x schrijf je.
Maar met 3x = 30Ö3 - 9*3x kom ik toch ook niet verder?

Tanja
Student hbo - donderdag 2 maart 2006

Antwoord

Beste Tanja,

Je moet oplossen naar 3x, dus dit in een lid afzonderen. Als dat wat vreemd oogt kan je, zoals ik al zei, eerst 3x=y stellen om dan op te lossen naar y.

Gewoon direct naar 3x kan ook, zet alle termen in 3x in één lid en alle andere termen in het andere lid. Breng dan de factor 3x buiten haakjes en deel beide leden door de coëfficiënt ervan.

mvg,
Tom

td
donderdag 2 maart 2006

 Re: Re: Vergelijking met twee onbekende machten 

©2001-2024 WisFaq