\require{AMSmath} Vergelijking met twee onbekende machten Los op: 3x+1 + 3x-1 = 10Ö3 Ik kom er niet uit Heb al geprobeerd beide kanten met 3 te vermenigvuldigen wat leidt tot: 3x+2 + 3x = 10Ö3 Vervolgens beide kanten vermenigvuldigt met kwadraat wat volgens leidt tot: 9x2+ 4 + 9x2 = 300 Maar of dit goed is... ZO ja, hoe ik verder moet... Alvast bedankt voor de hulp. Tanja Student hbo - donderdag 2 maart 2006 Antwoord Beste Tanja, Je zegt dat je beide kanten met 3 vermenigvuldigt, maar volgens mij heb je dat alleen in het linkerlid gedaan. Het moet dan zijn: 3x+2 + 3x = 30Ö3 Haal nu die extra 2 in de eerste exponent eruit als 32 = 9: 9*3x + 3x = 30Ö3 Los nu op naar 3x, hernoem dit eventueel als je wil. mvg, Tom td donderdag 2 maart 2006 Re: Vergelijking met twee onbekende machten ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Los op: 3x+1 + 3x-1 = 10Ö3 Ik kom er niet uit Heb al geprobeerd beide kanten met 3 te vermenigvuldigen wat leidt tot: 3x+2 + 3x = 10Ö3 Vervolgens beide kanten vermenigvuldigt met kwadraat wat volgens leidt tot: 9x2+ 4 + 9x2 = 300 Maar of dit goed is... ZO ja, hoe ik verder moet... Alvast bedankt voor de hulp. Tanja Student hbo - donderdag 2 maart 2006
Tanja Student hbo - donderdag 2 maart 2006
Beste Tanja, Je zegt dat je beide kanten met 3 vermenigvuldigt, maar volgens mij heb je dat alleen in het linkerlid gedaan. Het moet dan zijn: 3x+2 + 3x = 30Ö3 Haal nu die extra 2 in de eerste exponent eruit als 32 = 9: 9*3x + 3x = 30Ö3 Los nu op naar 3x, hernoem dit eventueel als je wil. mvg, Tom td donderdag 2 maart 2006
td donderdag 2 maart 2006
©2001-2024 WisFaq