Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 43941 

Re: Re: Vergelijking met twee onbekende machten

Tom,

Nogmaals bedankt.

Ik begrijp nu wat je bedoelt (denk ik).

3 = y

Dan 9y +y = 30Ö3
y= 3Ö3

Dus 3x = 3Ö3

Nu is er vast een regel waarmee ik kan bepalen wat x moet zijn. Maar welke? Ik heb mijn boek door gekeken en de site doorzocht, maar ik kom er niet uit.

Tanja
Student hbo - donderdag 2 maart 2006

Antwoord

Beste Tanja,

Je bent er bijna, herschrijf 3Ö3 eens gewoon als 3 met één enkele exponent. Onthoud daarbij dat de vierkantswortel hetzelfde is als een macht 1/2 en gebruik de rekenregels voor machten.

mvg,
Tom

td
donderdag 2 maart 2006

 Re: Re: Re: Vergelijking met twee onbekende machten 

©2001-2024 WisFaq