\require{AMSmath} Bewijs directe formule rij fibonacci Kunnen jullie mij het bewijs geven van de directe formule van de rij van Fibonacci?Hartelijk dank!! Klaas- Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 december 2005 Antwoord de rij van fibonacci gaat als volgt:1,1,2,3,5,8,...de recursieve betrekking is:xn=xn-1+xn-2met beginvoorwaarden:x0=x1=1de karakteristieke vergelijking is dus:k2=k+1deze heeft als oplossingen:k1=1+√5/2k2=1-√5/2dan is de algemene oplossing van de recursieve betrekking:xn=A·(k1)n+B·(k2)nAls je nu de beginvoorwaarden invult kan je A en B bepalen.Koen km dinsdag 27 december 2005 Re: Bewijs directe formule rij fibonacci Re: Bewijs directe formule rij fibonacci Re: Bewijs directe formule rij fibonacci ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Kunnen jullie mij het bewijs geven van de directe formule van de rij van Fibonacci?Hartelijk dank!! Klaas- Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 december 2005
Klaas- Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 27 december 2005
de rij van fibonacci gaat als volgt:1,1,2,3,5,8,...de recursieve betrekking is:xn=xn-1+xn-2met beginvoorwaarden:x0=x1=1de karakteristieke vergelijking is dus:k2=k+1deze heeft als oplossingen:k1=1+√5/2k2=1-√5/2dan is de algemene oplossing van de recursieve betrekking:xn=A·(k1)n+B·(k2)nAls je nu de beginvoorwaarden invult kan je A en B bepalen.Koen km dinsdag 27 december 2005
km dinsdag 27 december 2005
©2001-2025 WisFaq