Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 41320 

Re: Ontbinden in factoren (derdegraads vierdegraads)

Uit de eerste 2 ben ik gekomen, maar als ik x2 uit de haakjes haal bij vraag 3, dan kom ik vast te zitten. hoe moet ik hem hier verder oplossen?? alvast bedankt

lauren
Student universiteit - donderdag 3 november 2005

Antwoord

Je kunt zelfs 2x2 buiten de haakjes halen: 2x2(x2-x+1)=0, dus x=0 of x2-x+1=0 ... de laatste heeft geen reele oplossingen, wel complexe

kphart
vrijdag 4 november 2005

 Re: Re: Ontbinden in factoren (derdegraads vierdegraads) 

©2001-2024 WisFaq