Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 35397 

Re: Re: Grootste volume van kegel uit cirkelsector

Bedankt voor je reactie+tijd.

Dat is nu juist wat ik gedaan heb; een echte kegel gemaakt, en toen wilde ik wel eens precies weten wat de hoek zou zijn. De hoek is 90+15=105 graden om en nabij in werkelijkheid van binnenuit, dus 360-105~255.

We hebben het hier over de hoek als de kegel uitgevouwen=plat voor me op tafel ligt, als deel van een cirkel, toch?

Ik heb de kegel hier voor me staan+liggen, alle maten zijn in mm. Diameter voetopp.=90. Hoogte kegel=M tot top=150.
Ja, alles klopt alleen de hoek niet!

David


David
Iets anders - donderdag 17 maart 2005

Antwoord

dag David,

Zoals in het plaatje is aangegeven, is met $\alpha$ de hoek van het papier bedoeld, en niet de hoek van het 'gat'.
Dus $\alpha$ = 1.805 radialen en dat komt overeen met 103.4° en dat ligt niet meer zover af van jouw schatting van 105°.
Opgelost zo?
groet,

Anneke
vrijdag 18 maart 2005

 Re: Re: Re: Grootste volume van kegel uit cirkelsector 

©2001-2024 WisFaq