Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 25090 

Re: Grootste volume van kegel uit cirkelsector

Ik heb een kegel en ik knip doormidden. precies van de punt recht naar het grondoppervlak. Ik wil namelijk $\alpha$ uitrekenen.

Ik weet dat h=150 r(grondoppervlak)=45 en ik bereken via Pythagoras dat R dus 156.6 moet zijn.

Als ik dat in de formule invul krijg ik $\alpha$=45/(R/2$\pi$) en dat levert 1.805 rad op. Dat slaat nergens op want mijn schatting is dat $\alpha>$210graden$<$280 graden.
Wat doe ik hier verkeerd?

David
Iets anders - dinsdag 15 maart 2005

Antwoord

dag David,

Je hebt niets verkeerd gedaan, behalve je schatting.
Als je kegel zo hoog is, in verhouding tot de straal van je oppervlak, dan is $\alpha$ echt kleiner dan $\pi$

Maak de kegel maar eens van papier, dan zul je bij het uitvouwen zien dat de hoek kleiner is dan een gestrekte hoek.
groet,

Anneke
donderdag 17 maart 2005

 Re: Re: Grootste volume van kegel uit cirkelsector 

©2001-2025 WisFaq