Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 35499 

Re: Re: Re: Grootste volume van kegel uit cirkelsector

Om nu de kegel te kunnen maken wil ik weten hoelang het lijnstuk PQ is, dat precies gaat door de 2 onderste (hoek) punten van de kegel als je deze plat op tafel legt.

In feite is het nu een grote cirkel R=√(1502+452)
met een lijn door PQ, waarbij M tot midden PQ gelijk is aan de h van de kegel=150.

Bedankt

David
Iets anders - dinsdag 22 maart 2005

Antwoord

dag David,

Je weet nu hoe groot $\alpha$ is, dus ook hoe groot 1/2$\alpha$ is.
De helft van PQ noem ik even x.
Snap je dan dat sin(1/2$\alpha$) = x/R?
Dan kun je hieruit dus x berekenen, en daarmee ook PQ.
groet,

Anneke
woensdag 23 maart 2005

©2001-2024 WisFaq