Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 31322 

Re: Parametervoorstelling van een bol

Heej. Volgens ons klopt deze parameter voorstelling niet maar moet het zijn:

parametervoorstelling bol:
x=r·cost·cosu
y=r·sint·cosu
z=r·sinu

Het enige probleem is dat dit erg ingewikkeld is en we er geen getallen voorbeeld bij kunnen vinden. Hopelijk kunnen jullie ons hiermee helpen. Alvast bedankt! Groetjes Laura en Veerle

Veerle
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 februari 2005

Antwoord

Veerle en Laura,

Met de door mij gegeven parametervoorstelling is niks mis mee. Jullie moeten maar eens aangeven hoe in jullie vergelijking de u en de t zijn gedefinieerd. Dan kun je wellicht aantonen dat ze gelijk zijn.

Succes.

kn
zondag 20 februari 2005

 Re: Re: Parametervoorstelling van een bol 

©2001-2024 WisFaq