Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Parametervoorstelling van een bol

Kunt uw ons helpen met een algemen formule voor een parametervoorstelling van een bol? Voor een cilinder kunnen we hem wel vinden maar voor een bol niet. Alvast bedankt.
Groetjes ALice en KArin 6 vwo

alice
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 14 december 2004

Antwoord

Alice en Karin,
parametervoorstelling bol:

x = $\rho$ sin$\varphi$ cos$\theta$
y = $\rho$ sin$\phi$ sin$\theta$
r = $\rho$ cos$\varphi$

$\rho$ is de straal,
$\varphi$ is de hoek tussen $\rho$ en de z-as en
$\theta$ is de hoek tussen de x-as en de projectie van $\rho$ op het xy-vlak.

kn
dinsdag 14 december 2004

Re: Parametervoorstelling van een bol

©2001-2024 WisFaq