Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 30438 

Re: Re: Re: Differentieren

Ik kom er niet uit !

ik probeer -22,5x2-15x+900 tussen haakje te zetten om het gelijk te stellen aan nul. Maar dat komt ook niet echt uit ik krijg dan x2+(2/3)+40 en hiermee kan ik ook niets

david
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 26 november 2004

Antwoord

David, ken je niet de a,b,c-formule.
ax2+bx+c=0 voor
x= (-b+Öb2-4ac)/2a
en x=(-b-Öb2-4ac)/2a.

kn
vrijdag 26 november 2004

 Re: Re: Re: Re: Differentieren  

©2001-2024 WisFaq