Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 30503 

Re: Re: Re: Re: Differentieren

-15+Ö225-(4keer -22.5*900)/-45
en als antwoord hierop heb ik geen 6 want dat moet namelijk wel.

david
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 26 november 2004

Antwoord

David,je heb de formule weer niet juist ingevuld. de verg. is -22,5x2-15x+900, dus a=-22,5,b=-15en c=900. er zijn twee oplossingen.
Ö225-4*(-22,5)*900=285,
zodat x=(15-285)/-45=6.
De andere oplossing is 6(2/3).Als je de vgl. deelt door
-22,5 krijg je x2+2/3x-40=(x-6)(x+6 2/3).

kn
zaterdag 27 november 2004

©2001-2025 WisFaq