Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 30435 

Re: Re: Differentieren

Dat klopt wel alleen het is de bedoeling om hiermee het max te vinden en dat wil niet echt lukken ik ben nu zover :

(15x2+60)* 15-(15x+5)*15x/(15x2+60)2 en dit geheel keer 300000 verder afgekort krijg ik dan

225x2+900-225x2+75x/(15x2+60)2 maal 300000
900-75x/(15x2+60)2 maal 300000

als ik dit dus invoer in de GR dan komt het antwoord niet overeen met wat het hoort te zijn. De max x moet namelijk bij 6 liggen en dat krijg ik niet

heb ik het wel goed gedaan zo ?

groeten

david
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 25 november 2004

Antwoord

David,
de afgeleide is 15(1,5x2 +60)-3x(15x+5)=
22,5x2+900-45x2-15x=
-22,5x2-15x+900,
en alles nog gedeeld door (1,5x2+60)2.
Wil je nu het max. van de oorspronkelijke functie,dan moet de afgeleide nul zijn
De afgeleide is nul voor (15-285)/-45 =6 en voor
15+285/-45.
hopelijk zo tevreden.

kn
donderdag 25 november 2004

 Re: Re: Re: Differentieren  
 Re: Re: Re: Differentieren  

©2001-2024 WisFaq