Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bewijs met tangens

Zou u me kunnen helpen met volgend bewijs?
tan(3x)-tan(2x)-tan(x)=tan(3x)·tan(2x)·tan(x)

Stijn
3de graad ASO - dinsdag 23 november 2004

Antwoord

Schrijf tan(2x)=tan(x+x) en tan(3x)=tan(2x+x) uit met behulp van de somformules voor de tangens. Dan komt in beide leden enkel nog tan(x) voor en is het enkel een kwestie van dingen op gelijke noemer te zetten om de gelijkheid te kunnen aantonen. Lukt het zo?

cl
dinsdag 23 november 2004

 Re: Bewijs met tangens 
Re: Bewijs met tangens

©2001-2024 WisFaq