Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 28317 

Re: Opstellen van het voorschrift van een tweedegraadsfunctie

eigenlijk niet
maar eigenlijk moet het492.501 zijn ipv 532.501

wat is het antwoord bij jullie want ik versta het echt niet hoe het nu verder moet na die stap

alex
2de graad ASO - zondag 10 oktober 2004

Antwoord

Ik zie geen 532.501 , maar wel een 592.501, dus ik neem aan dat 592501 vervangen moet worden door 492.501.
Verder vind ik die 485.04 wat vreemd.
Ik ga er in mijn antwoord van uit dat die punten decimale punten zijn! En vervang ze dus door komma's.

Je hebt dus het stelsel:
100a+10b+c=492,501
400a+20b+c=485,04
900a+30b+c=477,509

Uit de eerste regel volgt:
c=492,501-100a-10b.
Invullen in de twee onderste regels levert:

400a+20b+492,501-100a-10b=485,04 en
900a+30b+492,501-100a-10b=477,509

Dus
300a+10b=485,04-492,501=-7,461
800a+20b=477,509-492,501=-14,992

Een nieuw stelsel dus.
Uit de eerste regel van dit nieuwe stelsel volgt:
10b=-300a-7,461
Invullen in de tweede regel van dit nieuwe stelsel:
800a+2(-300a-7,461)=-14,992
800a-600a-14,922=-14,992
200a=14,922-14,992=-0,07
a=-0,07/200=-0,00035.
10b=-300a-7.461=-7.356, dus b=-0,7356
c=492,501-100a-10b, dus c=492,501+0,035+7,356=499,892.

Dus y=-0,00035x2-0,7356x+499,892

Mochten er nu nog weer getallen anders blijken te zijn dan gaat het dus ongeveer net zo.

hk
zondag 10 oktober 2004

 Re: Re: Opstellen van het voorschrift van een tweedegraadsfunctie 

©2001-2024 WisFaq