Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 27682 

Re: Twee variabele cirkels

Bedankt voor uw uitleg...

Dus |AC|2=|AD|2- R2
en het is de bedoeling is dus dit te schrijven ifv R
Maar hoe komt u aan die verhoudingen?
5-R/R = |AE|/|AD| - 5-R/R = ( |AD|-(5) )/|AD|

Nogmaals dank voor de hulp...

Sabine
3de graad ASO - zaterdag 25 september 2004

Antwoord

Sabine

Die verhoudingen volgen, zoals gezegd, uit de gelijkvormigheid van DABE en DACD. Herinner je je nog wat gelijkvormigheid is? Twee driehoeken zijn gelijkvormig als ze dezelfde vorm hebben, maar ze hoeven daarom niet even groot te zijn.

Kijk even in je cursussen van het 2e of 3e jaar, bij "eigenschappen van gelijkvormige driehoeken". Daar staat zeker iets over verhoudingen van zijden en over hoe je kan bewijzen dat 2 driehoeken gelijkvormig zijn. Kijk ook hier eens (bovenaan pag 9) voor wat uitleg.


Groetjes

Igor
zaterdag 25 september 2004

 Re: Re: Twee variabele cirkels 

©2001-2024 WisFaq