Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 27748 

Re: Re: Twee variabele cirkels

Beste,

wat ik nog niet goed begrijp is hoe u aan het volgende komt:
|AE|= |AD|-5 ? Op wat baseert u zich?

En op welke manier kan ik aantonen hoe de opp wijzigt ifv de straal?

Alvast bedankt...

Sabine
3de graad ASO - zondag 26 september 2004

Antwoord

Dag Sabine

In de opgave staat er: "2 variabele cirkels binnen een lijnstuk van 10". Dus: 2R+2r=10 Þ R+r=5. Er geldt: |AD| = |AE| + |ED|= |AE| + (R+r) = |AE| + 5. Hieruit volgt het gevraagde: |AE|= |AD|-5.

Als je wil aantonen hoe de opp wijzigt in functie van de straal R, moet je eerst de oppervlakte van de driehoek zoeken in functie van de straal R. Hoe je dit doet heb ik in mijn eerste antwoord uitgelegd. Eenmaal je dit weet kan je vb een grafiek tekenen. Zet op de y-as de oppervlakte en op de x-as de straal R. Je zal dan zien hoe de opp van de driehoek wijzigt ifv de straal.

Ok?

Groetjes

Igor
woensdag 29 september 2004

©2001-2024 WisFaq