Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 21971 

Re: Re: Exponentieel

Nu heb ik nog een laatste vraag. b is in een exponentiele formule het begin getal. Maar hoe kun je verklaren dat dat zo is.

Lisann
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 24 maart 2004

Antwoord

Bij exponentiële functies is de variabele x nogal eens de tijd.
Bv. de bevolkingsaangroei en de aangroei van een kapitaal, belegd tegen een bepaalde rentevoet zijn exponentiële functies in functie van de tijd.

Met begingetal wordt dan bedoeld de functiewaarde of het beeld in het begin, dus als de tijd = 0.

En bij de functies y = b.gx is het beeld als de tijd = x = 0 gelijk aan b.g0 = b.1 = b want ieder getal tot de nulde macht is gelijk aan 1.

LL
woensdag 24 maart 2004

 Re: Re: Re: Exponentieel 

©2001-2024 WisFaq