Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 17573 

Re: Algemene oplossing van een differentiaalvergelijking.

Hoi,

Hoe ben je aan c.e^x en aan de -1 gekomen?

Alvast bedankt!
Met vriendelijke groeten,
Geert

Geert
Student hbo - zondag 14 december 2003

Antwoord

Dat is nou eenmaal, in dit geval, het type van de algemene oplossing.
Je weet dat de de functies y = c.ex bij differentiëren niet veranderen, dus is het logisch dat je je oplossing in die hoek zoekt.
Ga dus eens uit van de functie y = a + b.ex en laat deze aan de DV voldoen. Dat betekent dus dat je eist dat y'= y + 1. Je zult dan zien dat de reeds gegeven oplossing eruit rolt.

MBL
zondag 14 december 2003

 Re: Re: Algemene oplossing van een differentiaalvergelijking. 

©2001-2025 WisFaq