Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 11561 

Re: Nulpunten bepalen en integreren

Hallo,
Antwoord op vraag a) is volgens U: f(x)=0 als sin(x/2)=1/2.
Dit klopt.Vervolgens concludeert U dat x=p/6+2kp of
x=5p/6+2kp.
Volgens mij klopt dit niet,zie mijn uitwerking.
sin(x/2)=1/2 : sin(x/2)=sin(pi/6+2k.pi) of sin(5pi/6+2k.pi)
x/2=pi/6+2k.pi of 5pi/6+2k.pi
x=pi/3+4k.pi of 5pi/3+4k.pi
k element van de gehele getallen.
Zie ik iets over het hoofd?

m.vr.gr.

R.Trie
Iets anders - woensdag 28 mei 2003

Antwoord

Nee, je hebt volledig gelijk. Ik begrijp zelf niet goed hoe dat er gekomen is, want in het volgende puntje gebruik ik wel het een correct nulpunt. In mijn antwoord moet de tweede regel dus inderdaad x/2 zijn ipv x.

cl
woensdag 28 mei 2003

 Re: Re: Nulpunten bepalen en integreren 

©2001-2024 WisFaq