Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 7534 

Re: Bewijsje met cosinus en sinus

Wordt dit dan opgelost met de regel van de merkwaardige producten? Moet je eerst schrappen in de breuken en dan verder uitwerken als merkwaardig produkt?

Melott
Ouder - woensdag 28 mei 2003

Antwoord

Ik schrijf p=cos(a) en q=sin(a)
De eerste breuk gaat door de genoemde bijzondere (merkwaardige) producten over in:
p2-pq+q2
En de tweede breuk in:
p2+pq+q2
En dan aftrekken:
(p2-pq+q2) - (p2+pq+q2) = -2pq

Groet,

dk
woensdag 28 mei 2003

©2001-2024 WisFaq