\require{AMSmath} Differentieren van vorm 1/x Hallo, Hard met examens bezig en vind nu in examen 2001 tijdvlak 1 (VWO), opgave 1 meteen al een vervelende. ik begrijp dat je daar de raaklijn moet uitrekenen, dus de richtingscoefficient van de formule door het punt 0. Vraag: Hoe differentieer je deze functie? F(x)=6/(x+2) -3 Met cuotientregel weet ik niet wat ik met die -3 aan moet... Waarschijnlijk is het erg simpel... maar alvast bedankt, Patrick Patric Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 mei 2003 Antwoord Die -3 is een constante en bij het afleiden valt die gewoon weg. a(x) = 6/(x+2) en b(x) = 3 D[a(x)+b(x)] = D[a(x)] + D[b(x)] en D[constante] = 0 Uiteindelijk bekom je F'(x) = -6/(x+2)2. cl woensdag 21 mei 2003 Re: Differentieren van vorm 1/x Re: Differentieren van vorm 1/x ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, Hard met examens bezig en vind nu in examen 2001 tijdvlak 1 (VWO), opgave 1 meteen al een vervelende. ik begrijp dat je daar de raaklijn moet uitrekenen, dus de richtingscoefficient van de formule door het punt 0. Vraag: Hoe differentieer je deze functie? F(x)=6/(x+2) -3 Met cuotientregel weet ik niet wat ik met die -3 aan moet... Waarschijnlijk is het erg simpel... maar alvast bedankt, Patrick Patric Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 mei 2003
Patric Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 mei 2003
Die -3 is een constante en bij het afleiden valt die gewoon weg. a(x) = 6/(x+2) en b(x) = 3 D[a(x)+b(x)] = D[a(x)] + D[b(x)] en D[constante] = 0 Uiteindelijk bekom je F'(x) = -6/(x+2)2. cl woensdag 21 mei 2003
cl woensdag 21 mei 2003
©2001-2024 WisFaq