\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 11393 Re: Differentieren van vorm 1/x oow ok.. van die 3 ben ik dan af.. maar hoe differentieer je 6/(x+2)? Ik zag inderdaad het antwoord al bij dat examen, maar ik volg de stappen niet helemaal.. Patric Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 mei 2003 Antwoord Als je het met de quotientregel wil doen: (u/v)' = (u'v - v'u)/v2 u = 6 - u'=0 v = x+2 - v'=1 = [0.(x+2) - 1.6]/(x+2)2 = -6/(x+2)2 Ietwat gevorderden zouden de kettingregel gebruiken omdat ze de afgeleide van 1/x van buiten kennen. cl woensdag 21 mei 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
oow ok.. van die 3 ben ik dan af.. maar hoe differentieer je 6/(x+2)? Ik zag inderdaad het antwoord al bij dat examen, maar ik volg de stappen niet helemaal.. Patric Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 mei 2003
Patric Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 mei 2003
Als je het met de quotientregel wil doen: (u/v)' = (u'v - v'u)/v2 u = 6 - u'=0 v = x+2 - v'=1 = [0.(x+2) - 1.6]/(x+2)2 = -6/(x+2)2 Ietwat gevorderden zouden de kettingregel gebruiken omdat ze de afgeleide van 1/x van buiten kennen. cl woensdag 21 mei 2003
cl woensdag 21 mei 2003
©2001-2024 WisFaq