\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 11393 Re: Differentieren van vorm 1/x Hoi, Ik zie dat in de afgeleide functie ineens -6 staat, waarom moet dat? Ik zit zelf met de functie: GK = 2q+7+(18/q) Nu moet ik de afgeleide bepalen van Q. Dit lukt mij niet, het boek geeft het volgende antwoord: GK' = 2 - (18/q2) Nu denk ik dat het +7 verhaal gewoon weg kan omdat het een constante is. Maar die macht 2 zorgt dat er voor dat hij negatief wordt?? Die macht 2 snap ik ook niet. Alvast bedankt voor feedback ;-) Madeleine Otten Madele Student hbo - woensdag 2 juli 2003 Antwoord De afgeleide van 1/q is -1/q2. Dat kan je zien met de quotientregel, ofwel met de volgende rekenregel die vast in je boek staat : [xn]' = n.xn-1 Hierin mag n trouwens om het even welk reeel getal voorstellen, dus ook -1. Bereken eens de afgeleide van 1/x3 op beide manieren (antwoord: -3/x4). cl woensdag 2 juli 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi, Ik zie dat in de afgeleide functie ineens -6 staat, waarom moet dat? Ik zit zelf met de functie: GK = 2q+7+(18/q) Nu moet ik de afgeleide bepalen van Q. Dit lukt mij niet, het boek geeft het volgende antwoord: GK' = 2 - (18/q2) Nu denk ik dat het +7 verhaal gewoon weg kan omdat het een constante is. Maar die macht 2 zorgt dat er voor dat hij negatief wordt?? Die macht 2 snap ik ook niet. Alvast bedankt voor feedback ;-) Madeleine Otten Madele Student hbo - woensdag 2 juli 2003
Madele Student hbo - woensdag 2 juli 2003
De afgeleide van 1/q is -1/q2. Dat kan je zien met de quotientregel, ofwel met de volgende rekenregel die vast in je boek staat : [xn]' = n.xn-1 Hierin mag n trouwens om het even welk reeel getal voorstellen, dus ook -1. Bereken eens de afgeleide van 1/x3 op beide manieren (antwoord: -3/x4). cl woensdag 2 juli 2003
cl woensdag 2 juli 2003
©2001-2024 WisFaq