Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Betrouwbaarheidsintervallen

Hoe kan deze formule kloppen als volgens betrouwbaarheidsintervallen de breedte van de interval gelijk is aan 4 keer de standaardafwijking?

Dan houd je toch breedte van de interval/wortel van n = breedte van de interval over? Of mis ik iets?

Rick
Iets anders - vrijdag 16 april 2021

Antwoord

Gegeven: bij een steekproef van lengte 35 is het 95%-betrouwbaarheidsinterval voor het gemiddelde [170,2;179,8].

Bij een 95%-betrouwbaarheids interval ligt de linkergrens twee keer de standaardafwijing onder het gemiddelde en de rechtergrens twee keer de standaardafwijking boven het gemiddelde. Tussen de linker- en de rechtergrens zit derhalve vier keer de standaarddeviatie. Er is geen ontkomen aan:

\eqalign{4 \cdot \frac{S}{{\sqrt {35} }} = 9,6 \Rightarrow S \approx 14,2}

Toch?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 16 april 2021
 Re: Betrouwbaarheidsintervallen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics