Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Constructies van vijfhoek en zeshoek

 Dit is een reactie op vraag 89621 
Hallo,

De punten waren M1(2,4) M2(5,2) M3(9,3) en M4(8,6).
Bij jou is het laatste punt veranderd naar (5,6) waarom?.

Kijk bijvoorbeeld: als we n=3, n=4 , n=5 en n=6 nemen. Gewoon even en oneven.
Hierbij heb ik bepaalde vragen over:

Vraag 1: Welke gevallen lijken hier op elkaar?

Antwoord is: ik Kan wel zeggen bijvoorbeeld dat bij n-oneven lijken de gevallen op elkaar lijken (dat P1 niet vrij is) en ook die van n-even (dat P1 vrij kan zijn).... is die antwoord dan goed?

Vraag 2: Is er een familie van waarden van n die je allemaal op een en dezelfde manier kan behandelen? Kun je voor deze familie het probleem inmiddels volledig oplossen?

Heb jij hier tips over?

de groeten van Mohammed

PS: mijn antwoord voor die vier middens was:
Stap 4:
M4(xM4;yM4 )=[ P4(12-xP1;10-yP1)+P1(xP1;yP1)]:2
Dus M4(8;6)=[P4(12-xP1;10-yP1)+P1(xP1;yP1)]:2
2*4(8;6)=[P4(12-xP1;10-yP1)+P1(xP1;yP1)]
M4(16;12)-[P4(12-xP1;10-yP1)=P1(xP1;yP1)]
xP1 =16-(12-xP1) en yP1=12-(10-yP1)
xP1=4-xP1 en yP1=2+yP1
2*xP1=4 en voor yP1 kan niet
xP1=2 en yP1=kan niet

Tot hier liep ik vast. Ik weet het niet hoe ik verder moet en wat moet ik zeggen? Dat integendeel van de optelling en aftrekking van de x en y coördinaten.

Kun jij hier lichten opsturen


De groeten van Mohammed

M
Student hbo - woensdag 15 april 2020

Antwoord

Vraag:
Bij jou is het laatste punt veranderd naar (5,6) waarom?.

Antwoord:
Om te laten zien dat je ook een vierhoek kan verzinnen die wel klopt.

Vraag:
Welke gevallen lijken hier op elkaar?

Antwoord:
De oneven gevallen zijn allemaal hetzelfde en de even gevallen ook.

Vraag:
Is er een familie van waarden van n die je allemaal op een en dezelfde manier kan behandelen? Kun je voor deze familie het probleem inmiddels volledig oplossen?

Antwoord:
't Is me niet precies duidelijk welk probleem je wilt oplossen. Wat is de vraagstelling?

Naschrift
Met onderstaand GeoGebra-bestand van een vierhoek kan je bekijken dat bij een goed viertal middelpunten je P_1 vrij kan kiezen.

Extra

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 15 april 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics