Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Dydx bepalen

Als ik de volgende functie differentieer:

Bepaal dy/dx van de functie gedefinieerd door
y=(x√x+3X-2)3

Dan krijg ik de volgende uitwerking:



Wat verschilt van het antwoord in het antwoordmodel daar staat n.l:

y=4(2x-3)(3x-2)3(9x-11)

Hoe komen ze hier aan?

mboudd
Leerling mbo - zondag 24 februari 2019

Antwoord

In jouw uitwerking zit een fout, het begint goed met 3(x\sqrt x+3x-2)^2 maar de afgeleide van x\sqrt x+3x-2 is gelijk aan \frac32\sqrt x+3 (die +3 ontbreekt en je hebt de verkeerde macht van x). Er komt dus
3(x\sqrt x+3x-2)^2\cdot(\frac32\sqrt x+3)
maar dat is ook niet gelijk aan het modelantwoord, en dat modelantwoord klopt niet.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 24 februari 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics