De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Binomium van Newton

Beste,
Hoe kan ik 11 tot de macht vijf berekenen zonder rekenmachine, via het Binomium van Newton?
Alvast bedankt!

Elsa
3de graad ASO - zaterdag 24 november 2018

Antwoord

Je kunt $11^5$ schrijven als $(10+1)^5$. Kom je er dan uit?

$
\left( {10 + 1} \right)^5 = \sum\limits_{k = 0}^5 {\left( {\begin{array}{*{20}c}
5 \\
k \\
\end{array}} \right)} 10^{5 - k} \cdot 1^k
$

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 24 november 2018
 Re: Binomium van Newton 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics