De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Inverse laplacetransformatie

 Dit is een reactie op vraag 86629 
In u antwoord sprak u van convolutie. Echter is dit een onderwerp wat pas later in het boek behandeld. Is er een manier om de breuk op te lossen zonder convolutie?

Erwin
Student hbo - dinsdag 7 augustus 2018

Antwoord

Met een beetje puzzelen:
$$
\mathcal{L}(\cos t\sqrt2) = \frac s{s^2+2}
$$dus (differentieerregel)
$$
\mathcal{L}(t\cos t\sqrt2) = \frac {s^2-2}{(s^2+2)^2} = \frac{s^2+2}{(s^2+2)^2}- \frac4{(s^2+2)^2} = \frac1{s^2+2}-\frac4{(s^2+2)^2}
$$Nu kun je de inverse van je laatste term schrijven als combinatie van $\sin t\sqrt2$ en $t\cos t\sqrt2$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 7 augustus 2018
 Re: Re: Inverse laplacetransformatie 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3