Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: De laplace transformatie van de deltafunctie van Dirac

 Dit is een reactie op vraag 86589 
Als ik nu alles substitueer door (t-a) strand ik vast op L{Hv(t-a-e)}. (zie foto deel 1).

Ik ben verder gegaan met een andere manier (zie deel 2 op de foto). Namelijk de afgeleide van Heaviside als definitie. Hiermee ontwijk ik de integraal van de Laplace transformatie en krijg ik wel de uitkomst. Alleen kom ik steeds op hetzelfde domein. Namelijk dat deze functie alleen geldig is voor ta.

Erwin
Student hbo - dinsdag 24 juli 2018

Antwoord

De t+a moet t-a zijn.

Je hebt \mathcal{L}(Hv(t-\epsilon))=\frac1se^{-\epsilon s} vul nu voor \epsilon de som a+\epsilon in wnt t-a-\epsilon=t-(a+\epsilon) en je krijgt \mathcal{L}(Hv(t-a-\epsilon))=\frac1se^{-(a+\epsilon)s} en idem voor \mathcal{L}(Hv(t-a))=\frac1se^{-as}.
Nu krijg je
\mathcal{L}(\delta_\epsilon(t-a)) = \frac{e^{-as}}{s}\frac{1-e^{-\epsilon s}}\epsilon
Nu kun je het oude bewijs volgen.

Bij het werk met de Laplace-transformatie neemt men vaak stilzwijgend aan dat alle functies op heel \mathbb{R} zijn gedefinieerd, door voor negatieve t de functiewaarden op 0 te stellen; je functie is dus ook voor t\in[0,a)] gedefinieerd, met functiewaarde 0. De interaal \int_0^a levert dus bijdrae 0.

Ik had je foto niet gezien, nu wel. Beide integralen waar je mee begint zijn fout, je moet deze hebben:
\int_0^\infty e^{-st} \delta(t-a)\,dt

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 24 juli 2018
 Re: Re: Re: Re: De laplace transformatie van de deltafunctie van Dirac 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics