De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Loodrechtheid van rechte op een vlak

In $\mathbf{R}$3 beschouwen we een rechte R en een vlak V. Welke van de onderstaande uitspraken is in het algemeen equivalent met de uitspraak dat R loodrecht staat op V?
  1. Voor alle r1, r2 element van R en alle v1, v2 element van V: $<$(r1-r2), (v1, v2)$>$ = 0
  2. Voor alle r1, r2 element van R en alle v element van V: $<$(r1-r2), v$>$ = 0
  3. Voor alle relement van R en alle v1, v2 element van V: $<$(r, (v1, v2)$>$ = 0
  4. Voor alle r element van R en alle v element van V: $<$r,v$>$ = 0
Ik denk dat het antwoord C is maar ben hier absoluut niet zeker van...

Lotte
Student universiteit België - donderdag 7 juni 2018

Antwoord

Als ik het goed lees moet het A zijn.
Moet $(v_1,v_2)$ niet $(v_1-v_2)$ zijn?
A is namelijk de enige die werkt met vectoren die parallel aan respectievelijk $R4$ en $VB$ zijn.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 7 juni 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3