De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Ellips die omvalt

Je hebt een ellips met straal a en straal b. Het oppervlakte is dan $\pi$ab.

Kun je nu de oppervlakte uitrekenen als je geleidelijk de ellips straal van b kleiner maakt tot dat ie even groot is als a?

Is hier een formule voor af te leiden? Of heb je dan een hulpmiddel nodig bijv r=a/b?

Bedankt voor jullie hulp.

Johan
Leerling mbo - vrijdag 25 mei 2018

Antwoord

Dat is niet helemaal duidelijk. De formule voor de oppervlakte verandert niet als je $b$ kleiner maakt. Maar als functie kan je misschien aangeven wat je er in stopt en wat je dan wilt wat er uit moet komen.

Neem aan dat $a=4$ en $b$ is variabel dan is een formule voor de oppervlakte gelijk aan:

$O_{ellips}=4\pi·b$

De oppervlakte is dan een functie van $b$. Weet je $b$? Dan weet je de oppervlakte en andersom! Bedoel je zoiets?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 26 mei 2018
 Re: Ellips die omvalt 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3