De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Ellips die omvalt

 Dit is een reactie op vraag 86298 
Vergeten te vermelden dat de totale opperhalte gelijk moet blijven. Dus als $O_{ellips}=\pi ab$, dus we beginnen we $a$ en $b$ verschillend. Dan maken we b steeds kleiner (met behoud van dezelfde oppervalkte) tot aan $b=a$ en
als $O_{ellips}=\pi a^2$.
  • Hoe ziet die formule er dan uit?
Bedankt voor uw hulp.

Johan
Leerling mbo - zaterdag 26 mei 2018

Antwoord

Neem 's aan dat de oppervlakte gelijk is aan $100$. Dan geldt:

$\pi ab=100$

Je kunt dan $a$ uitdrukken in $b$:

$
\eqalign{
& \pi ab = 100 \cr
& a = \frac{{100}}
{{\pi b}} \cr}
$

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 26 mei 2018
 Re: Re: Ellips die omvalt 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3