De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integreren even machten van sin of cos

Wat is de primitieve van bijvoorbeeld y=sin2x?

T. de
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 februari 2018

Antwoord

Denk aan gonioformules: $\cos 2x=\cos^2x-\sin^2x=1-2\sin^2x$ en $\cos2x=2\cos^2x-1$. Zo kun je de kwadraten van sinus en cosinus terugbrengen tot een cosinus. Op dezelfde manier kun je elke even macht van $\sin x$ en $\cos x$ kleiner maken: $\sin^{2n}x=(\frac12-\frac12\cos2x)^n$, enzovoort.

Overigens, lees de spelregels en maak je vraag in het vervolg wat specifieker en laat zien wat je zelf al gedaan hebt.

Zie Gonioformules

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 21 februari 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3