Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Raaklijnen aan een cirkel

 Dit is een reactie op vraag 77708 
Niet echt...
Voor het gebruik van de discriminant heb je toch ax^2+by+c=0 nodig? Hoe kom je daaraan vanuit wat er nu staat?

jantje
2de graad ASO - zondag 28 februari 2016

Antwoord

Voor wat betreft 10x^2+2(3b-4)x+b^2-2b-8=0 weet je nu de waarden voor a, b en c. Uitgedrukt in die andere b.

a=10, b=2(3b-4) en c=b^2-2b-8

Waarbij de b's aan de rechterkant andere b's zijn dan die aan de linker kant...

D=b^2-4ac geeft:

D=(2(3b-4))^2-4\cdot10\cdot(b^2-2b-8)

Uitwerken en oplossen geeft dan twee mogelijke waarden voor b.

Lukt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 28 februari 2016
 Re: Re: Raaklijnen aan een cirkel 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics