De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Tunnel

Het aantal voertuigen A dat per dag van een nieuw aan te leggen toltunnel gebruik zal gaan maken, is volgens een verkeersdeskundige te berekenen met de formule:

A = 400T2 - 9150T + 46800.

Wat is de snelheid waarmee het aantal voertuigen afneemt bij een tarief van 5 euro?

Arif M
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 17 januari 2016

Antwoord

Je geeft een formule voor A, maar wat is T? O wacht dat zal het tarief zijn in EURO. De snelheid is dan de afgeleide in het punt T=5. Bepaal de afgeleide en vul in!

A' = 800T-9150
A'(5) = -5150

Het aantal voertuigen neemt af met -5150 per euro.

Afspraak
Bij gemiddelde snelheden en gemiddelde verandering moet je de eenheid vermelden.

Lees je de spelregels ook een keer?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 18 januari 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3