De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vraag vectoren: uitproduct

Hallo, ik had een vraag over de volgende opdracht:

Beschouw de vectoren:
a = i + j + 4k, b = 2i + j + 3k en c = i + k.

Bewering 1: De inhoud van het parallellepipedum opgespannen door de vectoren a, b en c is gelijk aan 2.

Mijn vraag: Hoe weet je van welk van de 3 vectoren je het uit product moet nemen om het oppervlak van het parallellogram te bepalen. (a x b), (a x c), (c x b) etc.

oscar
Student universiteit - maandag 9 november 2015

Antwoord

Hallo Oscar,

Het is maar net van welk parallellogram je de oppervlakte wilt berekenen:
  • a x b levert de oppervlakte van het parallellogram opgespannen door a en b;
  • a x c levert de oppervlakte van het parallellogram opgespannen door a en c;
  • b x c levert de oppervlakte van het parallellogram opgespannen door b en c.
Om de inhoud van het parallellepipedum te berekenen, bepaal je het inwendig product van één van deze uitproducten met de niet-gebruikte derde vector.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 9 november 2015
 Re: Vraag vectoren: uitproduct 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3