Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De standaaarddeviatie berekenen

In een distributie met gemiddelde=50 een score van X=42 correspondeert met een z-score van -2,00. Wat is de standaardafwijking van deze distributie (verdeling).

Ik moet dan de volgende formule invullen:
z=X-mu/standaardafwijking (formule voor z-scores).

Je kan deze formule ook anders schrijven als je de X score wil weten: X=mu(gemiddelde)+z x standaardafwijking

Het probleem is dat ik nu de standaardafwijking moet vinden en ik weet niet hoe ik die kan uitrekenen.

yalda
Student universiteit - maandag 26 oktober 2015

Antwoord

Er geldt:

\eqalign{z = \frac{{x - \mu }} {\sigma }}

Invullen geeft:

\eqalign{ & - 2,00 = \frac{{42 - 50}} {\sigma } \cr & - 2,00 = \frac{{ - 8}} {\sigma } \cr}

Denk maar aan:



Wat moet je doen om 4 te vinden? Je moet dan 12 delen door 3, dus in jouw geval wordt dat:

\eqalign{ & - 2,00 = \frac{{42 - 50}} {\sigma } \cr & - 2,00 = \frac{{ - 8}} {\sigma } \cr & \sigma = \frac{{ - 8}} {{ - 2,00}} = 4 \cr}

Waarmee dit probleem weer is opgelost...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 26 oktober 2015



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics