De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Oppervlakte van gebieden

 Dit is een reactie op vraag 74504 
Nee dat was geen antwoord op mijn vraag. Om een gebied te berekenen op de TI moet je, zo ver ik weet eerst het gebied onder de bovenste functie berekenen en vervolgens daar het stukje onder de onderste functie tot x van aftrekken.

Mijn vraag: kan dat niet in een keer op de rekenmachine. Gezien je antwoord zal dat wel niet. Als dat wel mogelijk is verneem ik het graag.

edward
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 11 december 2014

Antwoord

Nee, dat gaat inderdaad niet zomaar. Je moet de integraal van de 'bovenste functie' min de 'onderste functie' nemen. Zie de link hieronder. Maar in het interval $[-\frac{1}{2}\pi,\pi]$ draait 'boven' en 'onder' steeds om, dus dat is lastig. Maar waarom moeilijk doen? De oppervlakten van de 4 gebieden zijn apart met je GR vrij eenvoudig te bepalen.

$
\eqalign{\int\limits_{ - \frac{1}
{2}\pi }^{0{,}25268...} {\cos (x) - 2\sin (2x)} \,dx \approx 3{,}125}
$

geeft:



De rest gaat precies zo, maar dan anders...:-)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 11 december 2014



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics