De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Snijpunten binnen interval

Goede avond,
Hoeveel snijpunten heeft de grafiek van de functie y=x+sinx met de rechte y=x in het interval [-314;314]?
IK zie bij gelijkstelling x+sinx=x en sinx=0 en dan ?

Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - zondag 31 augustus 2014

Antwoord

Hey Rik

sin(x) is een basisfunctie waarvan de snijpunten met de x-as bekend zijn namelijk 0±p. Dat mag je gewoon gebruiken. Het probleem wordt dan hoeveel keren zit 0 ±p binnen het genoemde interval? Vergeet niet om ook de 0 mee te tellen

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 1 september 2014
 Re: Snijpunten binnen interval 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics