De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Bissectrice of deellijn van 2 lijnen

 Dit is een reactie op vraag 61096 
Ik kom met deze uitleg op één van de twee te vinden vergelijkingen van de bissectrices. Hoe vind ik precies de tweede?

Britt
2de graad ASO - woensdag 29 mei 2013

Antwoord

Ik moet een aanvulling (verbetering) geven bij deze vergelijking(en) van de bissectrice(s), want zoals het er nu staat is er inderdaad maar één bissectrice.
Juist is dus :

|ax-y+b|/Ö(a2+1) = |cx-y+d|/Ö(c2+1)

Dus met |...| = absolute waarde.

Vermits uit |A| = |B| volgt dat A = B en A = -B
heb je als eerste bissectrice :

ax-y+b/Ö(a2+1) = cx-y+d/Ö(c2+1)

en als tweede bissectrice :

ax-y+b/Ö(a2+1) = -(cx-y+d)/Ö(c2+1)

Opm. deze 2 bissectrices staan loodrecht op elkaar.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 30 mei 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3