Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bewijs geen geheeltallige oplossingen

Beste mensen,

Ik moet bewijzen dat de vergelijking (m-n)(m+n)=2 geen geheeltallige oplossingen heeft.
Allereerst heb ik de vergelijking uitgewerkt tot: m2+n2=2.
Als je 1 zou kiezen dan zou je dus uitkomen op 12+12=2 en dat is een oplossing. Het antwoorden boek geeft echter iets heel anders. Zou u mij hiermee kunnen helpen?

Alvast bedankt.

mario
Student hbo - donderdag 18 april 2013

Antwoord

Is (m-n)(m+n) niet gelijk aan m2-n2? Dan wordt het lastiger...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 18 april 2013
 Re: Bewijs geen geheeltallige oplossingen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics