De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Bewijs geen geheeltallige oplossingen

 Dit is een reactie op vraag 70111 
In dat geval heeft de vergelijking geen oplossing. Hoe kan ik dit bewijzen?

Bvd

mario
Student hbo - dinsdag 23 april 2013

Antwoord

$2$ is een priemgetal; je hebt, als $n$ en $m$ geheel zouden zijn, dus maar vier mogelijkheden: $m-n=\pm1$ en $m+n=\pm2$, of $m-n=\pm2$ en $m+n=\pm1$.
Loop die maar eens na.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 24 april 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics