De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oppervlakte paraboloide berekenen

hoe bereken je de oppervlakte van een paraboloide (of hoe je dat ook schrijft)? De functie is z=1-x2-y2 en z>0. Moet je dit naar poolcoordinaten omschrijven?

zegikn
Student universiteit - maandag 28 januari 2013

Antwoord

f(x,y)=1-x2-y2,dus 1+(f'x)2+(f'y)2=1+4x2+4y2.
Nu poolcoordinaten geeft:
òòÖ(1+4r2)rdrdq, q loopt van 0 naar 2p, r loopt van 0 naar 1.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 28 januari 2013
 Re: Oppervlakte paraboloide berekenen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3