De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Bewijs lineair

 Dit is een reactie op vraag 66621 
De eerste functie is gewoon (z,x,0)
Dan zou mijn lineairiteitbewijs zo zijn maar dan loop ik nog ergens vast:
f(x+y+z)=f(x)+f(y)+f(z) met x=(a,b,c); y=(d,e,f); z= (h,i,j)
Dus dan is f(x+y+z)= f( (a+d+h) + (b+e+i) + (c+f+j))
Maar dan weet ik niet zo goed wat ik als volgende moet doen

liese
Student universiteit België - zondag 15 januari 2012

Antwoord

Beste Liese,

Je moet nog altijd maar de som van twee vectoren nagaan, ook al bestaan die nu uit drie componenten. Je moet dus controleren of f(v+w) gelijk is aan f(v) + f(w).

Met v = (a,b,c) en w = (d,e,f) wordt dat:

f(v) = f(a,b,c) = (c,a,0)
f(w) = f(d,e,f) = (f,d,0)

f(v+w) = f(a+d,b+e,c+f) = ...

Kan je zo verder?

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 15 januari 2012
 Re: Re: Re: Bewijs lineair 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3